Известие

Collapse
No announcement yet.

Selenia HPX за 2.4 jtd?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Selenia HPX за 2.4 jtd?

Мотора ми не харчи масло просто веригата на маслената помпа се е отпуснала и колата си трака.Препоръчаха ми Selenia HPX 20w50 , дали ще има ефект и дали може да навреди ??
    Alfa Romeo 156 2.4jtd

Първоначално публикувано от Maco Покажи съобщение
    Мотора ми не харчи масло просто веригата на маслената помпа се е отпуснала и колата си трака.Препоръчаха ми Selenia HPX 20w50 , дали ще има ефект и дали може да навреди ??
    Не е опция това масло.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Това масло въобще не е за този мотор!!!
      То е за кола, която харчи масло и е последната стъпка преди основен ремонт
      И не мисли само заради веригата да слагаш това масло, имаш и турбина, ня която хич няма да и харесатова гъсто масло...Ако толкова много държиш на селения и не искаш да е тънко си сложи 10W40 TurboDiesel ако ли не, ти си прецени марката, но не и с този вискозитет
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мерси колеги ще си карам със Selenia WR пак нека си трака
        тъпата верига
        Alfa Romeo 156 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Maco Покажи съобщение
          Мерси колеги ще си карам със Selenia WR пак нека си трака
          тъпата верига
          Може и с 10/40 на Селения както казах по горе
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Това 20в50 въобще не е за този мотор, ама хич ... зимата не можеш да го развъртиш. Тея, дето са ти го предложили ... но комент. Иначе маслото си е хубаво, ама се ползва в други мотори ...

Comment

Стига с тая Селения...
              Слагаш AGIP и ще говорим след 5000км
              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                Стига с тая Селения...
                Слагаш AGIP и ще говорим след 5000км
                И какво - ще и се опъне веригата ли ?
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                  Може да не се опъне веригата, ама поне няма да се "опъне" двигателя и турбината

Колеги дори и да ви тракат, скърцат и т.н. колите слагайте си нормални масла-препоръчаните от производителя като клас и др. и т.н...Само ако примерно сте решили че след 2 месеца примерно ще отваряте мотор или нещо такова, тогава слагайте бози вътре....Ама принципа "тя така или иначе заминала давай нещо евтино" аз не го одобрявам, защото и по-зле става...Така ги виждам аз нещата
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение

Колеги дори и да ви тракат, скърцат и т.н. колите слагайте си нормални масла-препоръчаните от производителя като клас и др. и т.н...Само ако примерно сте решили че след 2 месеца примерно ще отваряте мотор или нещо такова, тогава слагайте бози вътре....Ама принципа "тя така или иначе заминала давай нещо евтино" аз не го одобрявам, защото и по-зле става...Така ги виждам аз нещата
                    Колега, по думите ти разбирам че SELENIA WR ще счупи мотора - така ли?
                    Нямам нищо против маслата на Аджип. за да ги продаваш успешно е достатъчно само да им правиш реклама а не антиреклама на други масла
                    Като е подбереш подходящото масло за един мотор ако ще от 100 лева литъра да му налееш пак ще минеш отгоре му
                    sigpic

Comment

Веригата няма да я опъне,ама съм чувал за двигател...
                      Мисълта ми беше да сипва подходящо хубаво масло на прилична цена,а не като се каже Селения и всички клякаме.Ама няма значение каква е ,нали пише Селения....
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Нямам нищо против маслата на Аджип. за да ги продаваш успешно е достатъчно само да им правиш реклама а не антиреклама на други масла
                        Като е подбереш подходящото масло за един мотор ако ще от 100 лева литъра да му налееш пак ще минеш отгоре му
                        КОлега аз по твоите думи разбирам, че грам НЕ четеш какво съм написал....

Айде отново:

И ще се опитам да бъда още по-ясен, макар че стана ясно...
                        1. Никъде не съм говорил против WR и т.н.
                        2. Темата е за HPX и е нормално моя отговор да е за маслото HPX
                        3. Не само,че не казвам нищо лошо за WR и т.н, а дори пиша колегите да си ползват препоръчаните масла...
                        4. И за какви реклами, антиреклами и т.н. говориш все още не ми е ясно

П.П Честно казано се чувствам леко обиден за това което написа...[COLOR="Silver"]
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Сега Иво, никой не е казал че Селенията е лоша, напротив!
                          Тук говорим за друго че да попаднеш на менте Селения е много възможно, докато при Аджипа е трудно...

И недей напада Венци той е много точен пич, както и ти
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                            Веригата няма да я опъне,ама съм чувал за двигател...
                            Мисълта ми беше да сипва подходящо хубаво масло на прилична цена,а не като се каже Селения и всички клякаме.Ама няма значение каква е ,нали пише Селения....
                            Ами и аз това имах в предвид - да се кара с подходящо масло
                            Дори съм го написал

---------- Post added at 04:41 ---------- Previous post was at 04:32 ----------

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                            КОлега аз по твоите думи разбирам, че грам НЕ четеш какво съм написал....

Айде отново:

И ще се опитам да бъда още по-ясен, макар че стана ясно...
                            1. Никъде не съм говорил против WR и т.н.
                            2. Темата е за HPX и е нормално моя отговор да е за маслото HPX
                            3. Не само,че не казвам нищо лошо за WR и т.н, а дори пиша колегите да си ползват препоръчаните масла...
                            4. И за какви реклами, антиреклами и т.н. говориш все още не ми е ясно

П.П Честно казано се чувствам леко обиден за това което написа...[COLOR="Silver"]
                            Колега, няма за какво да се обиждаш, не съм искал да се заяждам или да спорим за глупости. Просто темата леко премина от HPX-а към WR и TD. Явно и двамата не сме дочели по малко и затова се получи така Проети внимателно постовете и ще разбереш.
                            А за маслото HPX също не съм съгласен че е боза, напротив - дори не е и много евтино, но не е подходящо за този мотор ( не го бях написал в по горния си пост, тъй като разговора беше преминал към други масла ).
                            Пак ти казвам - нямам лоши чувства нито към теб, нито към Agip, намесих се защото раговора премина в това, че маслата на Selenia от същия клас и характеристики биле . . . .
                            А сега някой модератор може да удари една стирка на спама в темата на колегата
                            sigpic

Comment

Масо: ако видиш свалена маслена помпа ще видиш че има едни пластмасови измишльотини, които като се износят почва тракането. Поринцип няма как с масло да намериш трайно решение. Карай си с 10/40 и ако мн те дразни я смени.

Ако намериш ударена кола, на която не е тракала помпата цената с пазарлък пада до 130-140 лв.

Смяната е май към 200, но не стигнах до там.

Comment

Working...
                              X